Zasebnost

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke majhne velikosti, ki se namestijo na uporabnikovo napravo pri obisku spletnih strani.

Namen piškotkov je analiza spletnega prometa, izboljšanje uporabniške izkušnje, shranjevanje nastavitev uporabnika in drugo.

Na naši spletni strani ne nameščamo piškotkov brez privolitve uporabnika.

Katere piškotke uporabljamo

S privolitvijo uporabnika uporabljamo na spletni strani naslednje piškotke. Dovolite lahko namestitev posameznih sklopov piškotkov.

Nujno potrebni piškotki za delovanje 

Omenjene piškotke bomo na napravo, ki jo uporabljate vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med omenjene piškotke uvrščamo te  ki vam omogočajo dostop do spletne strani, delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

Lastni osnovni analitični piškotki

Gre za piškotke, katerih upravljavec je podjetje Infodraf d.o.o. in jih neposredno namešča naša spletna stran. Vsi ti morebitni podatki, ki jih omenjeni  piškotki zberejo, so hranjeni s pomočjo digitalne infrastrukture podjetja Infodraf d.o.o. ali zunanjih pogodbenih ponudnikov analitičnih storitev.

Naziv Trajanje Namen
_utma 2 leti Google Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
_utmb 30 minut Google Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
_utmc do konca seje Google Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
_utmz 6 mesecev Google Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
_utmt do konca seje Google Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
_ga 2 leti Google Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
gat 10 minut Google Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani

 

Oglaševalski piškotki

So piškotki v lasti podjetja Google Inc. In podjetja Facebook, Inc. ki anonimno spremljajo vašo uporabo naše spletne strani in omogočajo prilagojeno prikazovanje oglasov za nekatere naše storitve. Piškotki vas ne identificirajo in ne prepoznajo posameznega uporabnika spleta ampak samo anonimno identificirajo uporabnika in njegovo obnašanje na spletu. Omenjeni piškotki se nameščajo ob vsakem obisku, za oglaševanje pa jih bomo uporabili samo v primeru vašega izrecnega privoljenja.

Naziv Trajanje Namen
id 2 leti Oglaševalski piškotek podjetja Google, ki nam omogoča prikazovanje oglasov glede na vsebine na naši strani, ki ste jih obiskali.
test_cookie 1 mesecev Oglaševalski piškotek podjetja Google, ki nam omogoča prikazovanje oglasov glede na vsebine na naši strani, ki ste jih obiskali
IDE 2 leti Oglaševalski piškotek podjetja Google, ki nam omogoča prikazovanje oglasov glede na vsebine na naši strani, ki ste jih obiskali
Facebook – locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate ne poteče Za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje in ponovno targetiranje uporabnikov.
AdWords – A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid 90 dni Omogoča analizo prodaje, statistiko ogleda strani in ponovno targetiranje uporabnikov.

Nastavitev piškotkov v vašem brskalniku

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. V primeru spremembe pogojev piškotkov, bomo vse predhodne piškotke v našem upravljanju pobrisali in namestili v skladi z novo objavljenimi pogoji. Piškotke, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljaljanju drugih (npr. AddThis, Google, itd.) ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ

Mozzila Firefox – za navodila klikni TUKAJ

Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

Microsoft Edge – za navodila klikni TUKAJ

Internet Explorer 11 – za navodila klikni TUKAJ

Internet Explorer 10 – za navodila klikni TUKAJ

Internet Explorer 9 – za navodila klikni TUKAJ

Internet Explorer 7 in 8 – za navodila klikni TUKAJ